YAB (Yellow Alert Bone)

Hét hulpmiddel voor uw hond

YAB YellowAlertBone is het herkenningsteken om aan te geven HOUD AFSTAND, GEEF RUIMTE . YAB is een hulpmiddel voor op de hondenlijn te plaatsen. U moet altijd alert zijn als u een hond benadert, maar in sommige gevallen is het beter om de hond juist niet te benaderen. Daarom hebben wij het gele lederen botje YAB ontwikkeld, genaamd YAB YellowAlertBone in navolging van het gele lintje, wat een reeds bestaand idee is, afkomstig uit Zweden uit het jaar 2012 én betekent; hond heeft ruimte nodig. In navolging daarop hebben wij een praktisch, goed én handig te gebruiken YellowAlertBone YAB hulpmiddel/herkenningsteken ontwikkeld én gemaakt. 

Redenen

Yellow Alert Bone laat de andere hondenbezitters en medewandelaars zien dat de eigenaar van de hond wil dat zijn/haar hond ruimte en afstand krijgt én deze ook echt nodig heeft. Honden met YAB aan de hondenlijn vragen om afstand én ruimte; dus niet benaderen geef mij voldoende ruimte. YellowAlertBone is een hulpmiddel voor honden die een probleem hebben met hun omgeving, bijvoorbeeld omdat de hond slechte ervaringen heeft met andere honden of omdat het een hond is die een trauma heeft opgelopen. Deze redenen kunnen zeer divers zijn en zeer uiteenlopend zijn.

Gebruik

YAB is verder ook geschikt voor honden die normaal heel sociaal zijn en veel aandacht krijgen maar die nu, door bepaalde omstandigheden niet van dichtbij benadert mogen/willen/kunnen worden. YellowAlertBone is daarom ook uitermate geschikt om tijdelijk te gebruiken. YAB is zeer eenvoudig aan de hondenlijn te bevestigen en ook weer heel gemakkelijk van de hondenlijn af te halen!

Waarom een YAB?

  • de hond kan angstig zijn
  • de hond kan loops zijn
  • de hond kan drachtig zijn of net geworpen hebben
  • de hond kan ziek zijn
  • de hond heeft een operatie ondergaan en moet het rustig aan doen
  • de hond vind het gewoon niet fijn met andere honden, of om andere honden direct te passeren
  • de hond kan eenkennig zijn
  • de hond kan in training zijn
  • de hond kan een besmettings probleem hebben, dan wil men ook graag afstand houden, anders lopen andere honden ook risico op een eventuele besmetting
  • de hond is agressief

Waar te koop?

Yellow Alert Bone is een fel geel fluoriserend botje, gemaakt van leder, wat u gemakkelijk kunt bevestigen d.m.v. klittenband aan elke hondenriem. Het bot is 12,4 cm lang en 4,5 cm breed, en kan voor alle honden gebruikt worden, dus voor de kleine hond, middelgrote hond én de grote hond.

De YAB is te bestellen via www.yellowalertbone.com, Bol.com en andere verkooppunten

Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Polish PL Spanish ES